Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Libertatea Presei
nume ziar

administratie publica

foto wall-street.ro

Constanța se pregătește pentru turiști. Transformare a unui tronson al bulevardului Tomis pentru sezonul de vară

Primăria Constanța pregătește un tronson al bulevardului Tomis pentru a deveni o zonă vibrantă de promenadă în acest sezon estival. Începând din acest weekend, tronsonul cuprins între Capitol și Miga va fi destinat plimbărilor relaxante, plăcute întâlniri cu prietenii și activități în aer liber, cum ar fi mersul cu rolele sau bicicleta, savurarea unei cafele în aer liber și practicarea sporturilor.

Sursa foto: mediafax

Expert: Dezastrul din acordarea autorizaţiilor de construcţie înfrânează dezvoltarea firmelor

Adrian Mihai, CEO și unul dintre acționarii FAN Courier, avertizează că procesul de acordare a autorizațiilor de construcție în București este într-o stare dezastruoasă, afectând grav dezvoltarea firmelor din capitală. Potrivit declarațiilor sale pentru Ziarul Financiar, acest blocaj administrativ împiedică progresul multor companii, chiar dacă acestea dispun de resurse financiare și terenuri necesare pentru proiecte de construcție.

Metrorex

Revin chioșcurile la metrou: Metrorex va putea închiria spații către firme și persoane fizice conform unui proiect de lege

Un nou proiect de lege propune reintroducerea chioșcurilor la metrou în București, cu scopul de a permite Metrorex să închirieze spații către firme și persoane fizice. Conform acestui proiect, Metrorex ar putea să încheie contracte de închiriere cu aprobarea Ministerului Transporturilor, iar veniturile generate ar trebui să fie utilizate pentru întreținerea, reparațiile și îmbunătățirea condițiilor tehnologice și de muncă în infrastructura de metrou.

Captura foto Digi24

Inundațiile din București: Sistemele de Canalizare Nu Fac Față Fenomenelor Extreme

Capitala României a fost afectată de două ori de grindină în interval de câteva ore, iar primarul general, Nicușor Dan, a explicat că inundațiile provocate de precipitații abundente într-un timp scurt sunt inevitabile. El a declarat la Digi24 că astfel de situații apar în majoritatea orașelor lumii, deoarece sistemele de canalizare nu sunt proiectate pentru asemenea fenomene.

Spitalul judetean Botosani

Un important spital județean este la un pas de colaps din cauza crizei de medici. Conducerea unității cere sprijinul Ministerului Sănătății

Spitalul Județean Botoșani este în pragul colapsului din cauza deficitului de medici radiologi. În prezent, doar trei radiologi asigură serviciile de imagistică medicală pentru un spital care tratează peste 1500 de pacienți. Conducerea spitalului a scos la concurs mai multe posturi, dar nu au reușit să atragă niciun candidat, agravând astfel o criză care afectează întreaga activitate medicală, arată Monitorul de Botoșani.

Podul de la Brăila

Podul de la Brăila, aflat în reparații pentru a treia oară într-un singur an, a înghițit 500 de milioane de euro!

Șoferii care au traversat podul suspendat de la Brăila în ultimele zile au fost uimiți să constate că asfaltul este din nou deteriorat. Această situație survine după ce, în luna aprilie, constructorul a efectuat reparații la asfalt pentru a treia oară, refăcând o bandă întreagă pe sensul către Brăila și anumite porțiuni. Podul peste Dunăre de la Brăila prezintă din nou crăpături, iar ministrul Grindeanu a recunoscut public că există neconformități.

Centrul Lira

Nicușor Dan anunță construirea celei mai mari bănci de alimente din România, inclusă într-un complex uriaș de servicii sociale

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că Primăria Capitalei, prin Direcţia de Asistenţă Socială, construieşte în zona Lira-Sebastian un complex de servicii sociale care va include cea mai mare Bancă de Alimente realizată de o autoritate publică din România.

 Foto: Facebook/PNL Sector 1

Rezultate alegeri Sectorul 1: Clotilde Armand a cerut renumărarea voturilor, după ce George Tuță s-a anunțat primar

**Controverse la Alegerile Locale din Sectorul 1: Clotilde Armand Anunță Fraude, George Tuță Declarat Câștigător**

Orașul Uricani, unde mulți oamenii trăiesc cu nostalgia mineritului. Foto: Daniel Guță

Continuitatea în Primăriile Orașelor Mono-Industriale: Realitatea și Perspectivele

Alegerile locale din 9 iunie 2024 au adus confirmarea continuării unor vechi trenduri în câteva orașe mono-industriale din România, unde primarii au fost menținuți în funcție, mulțumindu-și alegătorii pentru cel de-al șaselea sau chiar mai multe mandate consecutive. Orașele respective, caracterizate de un trecut industrial bogat, dar și de un prezent marcat de declin, își trăiesc zilele cu nostalgia epocilor de glorie.

Libertatea Presei

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2024