Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Libertatea Presei
nume ziar

politica

Crin Antonescu

Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”

Crin Antonescu, fostul președinte al PNL, a exprimat într-o emisiune cu Marius Tucă opinii critice și analitice asupra rezultatelor alegerilor din 9 iunie și a situației politice actuale din România. El a remarcat succesul semnificativ al PSD în aceste alegeri, care a reușit să câștige județe importante și să își mențină o poziție influentă în peisajul politic. Cu toate acestea, Antonescu a subliniat că nu ar dori să fie în locul liderului PSD, Marcel Ciolacu, acum, având în vedere povara responsabilității și a așteptărilor ridicate care vin odată cu o victorie electorală.

Președintele Klaus Iohannis

Ce se întâmplă cu candidatura lui Klaus Iohannis la șefia NATO

Președintele Klaus Iohannis a decis să se retragă din cursa pentru funcția de Secretar General al NATO, anunțând oficial această decizie într-o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). În comunicatul Administrației Prezidențiale s-a subliniat că Iohannis a informat aliații din cadrul NATO despre retragerea sa la sfârșitul săptămânii precedente. În aceeași ședință, membrii CSAT au fost de acord să sprijine candidatura premierului olandez Mark Rutte pentru aceeași poziție.

colaj Clotilde Armand și Toni Greblă

Războiul dintre Clotilde Armand și Toni Greblă, tranșat de Autoritatea Electorală Permanentă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a emis joi o declarație pentru a clarifica acuzațiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, legate de campania media finanțată de instituție. Potrivit AEP, proiectul denumit "DIGI-EMB - Digitalizare pentru creșterea nivelului transparenței, eticii și integrității activităților de management electoral și finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale" a fost inițiat în anul 2022 sub conducerea vechii conduceri a AEP, iar actualul președinte Toni Greblă nu a fost implicat în lansarea sau implementarea acestuia conform cererii de finanțare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Blocaj în Coaliție: Data Alegerilor Prezidențiale Rămâne Neclară

Coaliția de guvernare din România nu a reușit să ajungă la un acord privind data alegerilor prezidențiale, ceea ce a dus la amânarea ședinței de Guvern programată pentru joi. Social-democrații și liberalii au preferințe diferite în ceea ce privește calendarul electoral, ceea ce a generat tensiuni și a împiedicat emiterea deciziei necesare pentru organizarea scrutinului.

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus au ajuns la Parlamentul European: Anunță începutul războiului total

  Diana Șoșoacă și Luis Lazarus sunt europarlamentarii care vor reprezentat S.O.S România în Parlamentul European . Șoșoacă anunță că se va bate cu toate armele în Europa, asta pentru că ”România nu a fost reprezentată corect în ultimii 17 ani”.”Avem deosebita onoare și mândrie să anunțăm că Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele Partidului S.O.S. România, și Luis-Vicențiu Lazarus sunt în mod oficial europarlamentarii care vor reprezenta cu cinste și devotament România în Parlamentul European. Această victorie nu este doar a noastră, a Partidului S.O.S. România, ci a întregului popor român care își dorește o schimbare autentică și o voce puternică în Europa.

Stampila de vot

AEP intervine în scandalul acuzațiilor de fraudă la vot. Care este diferența voturilor nule față de alegerile precedente

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a intervenit în scandalul acuzațiilor de fraudă la vot, furnizând o comparație detaliată între voturile nule înregistrate la alegerile din 2024 și cele din 2020, pentru autoritățile administrației publice locale.

foto: facebook.com/Bogdan.Bola

Deputatul Bogdan Bola Denunță Decizia Primarului Constanței: „Plajele Libere – Un Drept Refuzat

Într-un nou val de controverse administrative, deputatul Bogdan Bola aduce în atenția publicului un paradox al conducerii locale din Constanța. În ciuda faptului că peste 7000 de constănțeni au semnat pentru inițiativa legislativă „Plaje Libere” și alte mii de oameni și-au exprimat sprijinul, primarul Vergil Chițac refuză să preia administrarea unor sectoare de plajă pentru oraș. Această decizie, potrivit lui Bola, este un exemplu clar de neglijare a intereselor comunității în favoarea unor interese private.

Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă acuză că i s-au furat două milioane de voturi. "Adunându-se voturile din Diaspora şi România, S.O.S. avea aproape de 50 la sută"

Diana Șoșoacă, liderul partidului S.O.S. România, a ridicat acuzații grave de fraudare a alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024. Deși partidul său a obținut puțin peste 5% la europarlamentare, scorul în alegerile locale a fost mult inferior. Ea susține că, în mod corect, S.O.S. România ar fi trebuit să câștige peste 50% din voturi.

Elena Lasconi

6 dintre cei 10 candidați la conducerea USR au fost validați. Cine sunt aceștia

Șase din cei zece candidați la conducerea USR au primit validarea pentru a participa în cursa pentru președinția formațiunii, conform anunțului făcut miercuri, 19 iunie. Inițial, un număr de zece persoane s-au înscris în competiție.

Libertatea Presei

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2024