Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Libertatea Presei
nume ziar

cultura

shutterstock

Ai folosit-o de multe ori, dar știi de unde provine? Care sunt sensurile expresiei ce-i în gușă, și-n căpușă

Expresia românească "ce-i în gușă, și-n căpușă" este una folosită în folclor pentru a descrie o caracteristică valoroasă într-o persoană: sinceritatea și autenticitatea în exprimare. În esență, aceasta sugerează că ceea ce o persoană gândește sau simte în interiorul ei este reflectat direct în cuvintele sau acțiunile sale exterioare, fără a exista discrepanțe între cele două.

Conferință de presă susținută de președintele Agent Green, Gabriel Păun, în București. / 16 aprilie 2024 / Foto România Liberă / Laurențiu Mușoiu

124 de entități din întreaga lume cer Ameco să renunțe la procesul împotriva ONG-ului român Agent Green

124 de entități din întreaga lume, inclusiv ONG-uri, oameni de știință și instituții academice, cer companiei Ameco să renunțe la procesul intentat împotriva organizației de mediu Agent Green din România. Aceste entități au semnat o scrisoare deschisă, în doar 48 de ore, în sprijinul Agent Green, solicitând Ameco să retragă acuzațiile și să înceteze acțiunile legale. Procesul este considerat de semnatari un exemplu de SLAPP (proces strategic împotriva participării publice), menit să reducă la tăcere critica publică și să descurajeze activitatea de protecție a mediului.

Concursul Internaţional George Enescu

Celebrul violoncelist David Geringas deschide seria recitalurilor din cadrul Concursului Internaţional George Enescu, ediţia a XIX-a

Celebrul violoncelist lituanian David Geringas va deschide seria recitalurilor din cadrul Concursului Internațional George Enescu, ediția a XIX-a. Evenimentul va avea loc pe 4 septembrie, la ora 19:00, pe scena Ateneului Român, unde Geringas va fi acompaniat la pian de Mikhail Mordvinov.

Ateneul Roman

Cele patru viori ale lui George Enescu vor răsuna în deschiderea Festivalului ”Vara Magică "

În data de 3 iulie, la Ateneul Român, va avea loc un concert special care deschide Festivalul Internațional "Vara Magică", ajuns la cea de-a 13-a ediție. Evenimentul va fi susținut de Croitoru Strig Virtuosi Orchestra și va marca o premieră prin aducerea pe scenă a tuturor celor patru viori care au aparținut compozitorului român George Enescu, toate fiind parte din tezaurul Muzeului Național "George Enescu" din București.

Librarie diacaf.com

5 romane polițiste cu eroine de care te vei îndrăgosti

Iată cinci romane polițiste cu eroine captivante pe care le poți descoperi:

Licitatie

Opera "Colţul muzical" de Theodor Aman, adjudecată la 137.500 de euro

În cadrul unei licitații recente de artă, lucrarea monumentală intitulată "Colţul muzical" semnată de Theodor Aman și datată 1882 a strâns atenția colecționarilor și a atins un preț final remarcabil de 137.500 de euro. Catalogată inițial în intervalul de prețuri estimat între 80.000 și 140.000 de euro, opera a devenit vedeta sesiunii datorită valorii sale artistice și istorice.

Foto Marea Lojă Națională din România.

Premiile Marii Loji Naționale din România: Celebrarea excelenței în știință și cultură

Într-o seară dedicată excelenței și inovației, Marea Lojă Națională din România va găzdui cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor, programată pentru vineri, 21 iunie, la Ateneul Român. Evenimentul solemn va marca acordarea a șapte premii în valoare de câte 10.000 de euro fiecare, recunoscând contribuțiile remarcabile ale cetățenilor români, indiferent de apartenența lor masonică sau statusul lor religios, într-o gamă largă de domenii academice și profesionale.

Viggo Mortensen

Viggo Mortensen va fi premiat la festivalul de la Karlovy Vary

Actorul Viggo Mortensen va primi premiul președintelui festivalului la Karlovy Vary pentru contribuția sa în lumea cinematografiei. La vârsta de 65 de ani, el este cunoscut pentru roluri remarcabile, inclusiv cel al lui Aragorn din "Stăpânul inelelor". La festival, Mortensen va prezenta filmul său "To the End of the World", unde nu doar că a regizat, dar joacă și în rolul principal.

Basilica.ro

Website-ul Basilica.ro împlinește astăzi 16 ani de existență

Festivalul Internațional de Film de Animație de la Annecy, unul dintre cele mai prestigioase evenimente din sectorul filmului de animație, a acordat trofeul Cristal pentru cel mai bun lungmetraj filmului australian "Memoir of a Snail", regizat de Adam Elliot. Această peliculă, filmată în tehnica stop-motion, similară cu clasicele genului regizate de Tim Burton, precum "The Nightmare Before Christmas" și "Corpse Bride", explorează povestea unei tinere australiene orfane de mamă, separată de tatăl ei paraplegic și de fratele ei, dat în plasament.

Libertatea Presei

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2024