Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Libertatea Presei
nume ziar

sci tech

foto diacaf.com

Dispozitivul revoluționar care regenerează țesutul cardiac: „Ar putea ajuta milioane de oameni”

Un dispozitiv inovator denumit Regeneratorul de țesut cu energie dirijată (DETR), cunoscut informal drept „uscătorul de păr spațial”, a captat atenția comunității medicale pentru capacitatea sa de a regenera țesutul cardiac deteriorat. Această tehnologie promițătoare ar putea reprezenta o revoluție în tratamentul bolilor de inimă, oferind speranță pentru milioane de pacienți în întreaga lume.

sursa foto: shutterstock

Sângele oamenilor care trăiesc foarte mult dezvăluie de ce sunt atât de diferiți

Recent, cercetătorii de la Universitatea din Turku din Finlanda au făcut o descoperire semnificativă în studiul longevității umane. Studiul lor, publicat în GeroScience, a analizat biomarkerii din sângele persoanelor care au trăit peste 90 de ani, identificând modele care pot contribui la înțelegerea de ce unii oameni trăiesc mult mai mult decât alții.

sursa foto shutterstock

A fost descoperit rolul crucial al unei proteine în imunitatea organismului împotriva cancerului

Cercetătorii de la Universitatea din Turku, Finlanda, au făcut o descoperire semnificativă privind rolul proteinei TIMP-1 în apărarea sistemului imunitar împotriva cancerului. TIMP-1, o proteină cunoscută anterior pentru rolul său în prevenirea deteriorării celulelor și țesuturilor, a fost identificată acum și ca un element crucial în stimularea răspunsului imun împotriva celulelor canceroase.

Copilot

Este folosit AI-ul la locul de muncă? Un nou studiu al Microsoft arată răspunsul

În urma publicării Work Trend Index 2024 de către Microsoft și LinkedIn, se arată că utilizarea inteligenței artificiale la locul de muncă a înregistrat o adopție semnificativă în întreaga lume. Studiul identifică patru tipuri de utilizatori de AI, de la sceptici la utilizatori experimentați, care au reorganizat complet modul în care își desfășoară activitățile zilnice. Utilizatorii avansați de AI au raportat economii de timp de peste 30 de minute pe zi și o mai mare satisfacție în munca lor, grație implementării tehnologiei AI în procesele lor de business.

Foto: Shutterstock

Noi cercetări arată că femeile sunt mai bine adaptate pentru viața în spațiul cosmic

Noi cercetări publicate în revista Nature Communications sugerează că femeile ar putea fi mai bine adaptate pentru viața în spațiul cosmic în comparație cu bărbații. Aceste descoperiri preliminare aruncă lumină asupra modului în care biologia umană reacționează la condițiile extreme ale zborurilor spațiale prelungite.

o gaură neagră masivă s-a trezit în centrul unei galaxii

Descoperire istorică în astronomie: Astronomii observă în timp real trezirea unei găuri negre masive în centrul unei galaxii

Astronomii au observat pentru prima dată în timp real cum o gaură neagră masivă s-a trezit în centrul unei galaxii, fenomenul fiind surprins la galaxia SDSS1335+0728. Într-un studiu recent acceptat pentru publicare în jurnalul Astronomy & Astrophysics, cercetătorii au dezvăluit că galaxia a început brusc să strălucească intens în finalul anului 2019, un fenomen atribuit trezirii unei găuri negre masive din nucleul său.

sursa foto: descopera.ro

Un Sindrom Misterios și Rar Face ca Organismul Uman să „Producă" Alcool

O femeie din Canada a experimentat șapte episoade bizare în care s-a simțit beată, deși nu consumase alcool. După doi ani de încercări și erori, a primit un diagnostic rar: „sindromul de auto-beție”.

Senzor Implantat în Creier

Un Senzor Implantat în Creier Ar Putea Detecta Cancerul și Traumatismele

Cercetătorii de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Huazhong (HUST) au dezvoltat un nou senzor pe bază de gel care poate fi implantat în creier. De mărimea unui grăunte de nisip, acest senzor biodegradabil este "moale" și se poate descompune în organism în puțin peste o lună.

ASUS ROG Strix SCAR 18 2024

ASUS ROG Strix SCAR 18 2024: Un Gigant al Gaming-ului cu Performanțe Supreme

Design și Construcție

Libertatea Presei

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2024