Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Libertatea Presei
nume ziar

economie

foto shutterstock

Lumea cripto nu mai scapă controlului guvernelor: Două persoane din Marea Britanie au fost arestate pentru că ar fi avut exchange ilegal

În Marea Britanie, două persoane au fost arestate sub acuzația că au operat un exchange ilegal de criptomonede, potrivit informațiilor publicate de Financial Times. Poliția Metropolitană a reținut un bărbat în vârstă de 38 de ani și un altul în vârstă de 44 de ani, acuzați că ar fi facilitat tranzacții ilegale în valoare de aproximativ 1 miliard de lire sterline printr-o companie care nu deținea licență legală pentru a desfășura astfel de activități.

Truth Social

Declin Major pe Bursă pentru Trump Media: Pierdere de 15% într-o Zi

Problemele par să se țină lanț de fostul președinte american Donald Trump, compania sa, Trump Media, pierzând 15% din valoare într-o singură zi pe bursa americană. Acțiunile companiei, care este în spatele rețelei de socializare Truth Social, au scăzut joi la 27 de dolari imediat după deschiderea pieței, conform CNBC.

Banca Naţională a României

Creștere Alarmantă a Falsurilor de Bancnote Românești: 5.864 de Cazuri Expertizate de BNR în 2023

Numărul falsurilor de bancnote românești expertizate de Banca Națională a României (BNR) în anul 2023 a înregistrat o creștere semnificativă, totalizând 5.864 de bucăți, o majorare de 31,39% comparativ cu anul precedent, conform raportului anual al instituției.

Nuclearelectrica

Nuclearelectrica Constituție un Depozit Major la Exim Banca Românească cu O Dobândă de 6,15% pe An

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România și operator al centralei nucleare de la Cernavodă, a constituit un depozit la termen în valoare de 265,75 milioane lei la Exim Banca Românească. Depozitul, fără posibilitatea de prelungire, are o rată anuală a dobânzii de 6,15% și va ajunge la scadență pe 19 noiembrie 2024.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune prelungirea plafonării tarifelor RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune prelungirea plafonării tarifelor RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024, într-o decizie importantă pentru piața asigurărilor auto din România. Această măsură este justificată de necesitatea de a combate creșterea excesivă a prețurilor, care ar putea surveni brusc pe fondul dezechilibrelor existente în piață.

Ştefan Stavrositu

Ştefan Stavrositu, CEO, BCR Asigurari de Viaţă: Avem 400.000 de clienţi în total. Investim într-un canal propriu de distribuţie

Ștefan Stavrositu, CEO al BCR Asigurări de Viață, a subliniat angajamentul companiei în extinderea și consolidarea canalului propriu de distribuție pentru produsele de asigurări de viață. În cadrul ZF Bankers Summit - ziua asigurărilor, el a evidențiat că BCR Asigurări de Viață are în prezent aproximativ 400.000 de clienți și că există o nevoie crescută de a ajunge la mai mulți români care să beneficieze de servicii de asigurări.

Comisia Europeană

Comisia Europeană dă alerta: România se confruntă cu dezechilibre excesive, pe fondul deficitelor guvernamentale mari şi în creştere

Comisia Europeană a emis o alertă severă cu privire la situația economică a României, evidențiind dezechilibre excesive care se agravează din cauza deficitelor guvernamentale mari și a presiunilor crescânde asupra prețurilor și costurilor. Într-un comunicat recent, Executivul comunitar a subliniat că acțiunea politică în țară a fost insuficientă în fața acestor provocări economice.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Reforma Fiscală după Alegeri: Fără Majorări de Taxe, spune Ministrul Economiei

Guvernul va implementa o reformă fiscală după alegerile din acest an, a anunțat Ministrul Economiei, Radu Oprea, într-o intervenție la Antena 3. Acesta a subliniat că reforma nu va implica o majorare a taxelor și că nu trebuie să conducă la scumpiri.

sursa foto diacaf.com

Majorarea Salariului Minim Brut în România: Impactul Asupra Remunerației Zilierilor și Costurilor Angajatorilor

Conform noii Hotărâri a Guvernului nr. 598/2024, salariul minim brut pe țară va crește la 3.700 de lei. Această modificare va avea un impact direct asupra remunerației orare a zilierilor, care va crește de la 19,960 lei pe oră la 22,024 lei pe oră, conform prevederilor Legii nr. 52/2011. Această lege reglementează activitățile cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, stipulând că remunerația brută pe oră a acestora trebuie să fie cel puțin egală cu valoarea pe oră a salariului minim brut pe țară.

Libertatea Presei

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2024