Acasă

politică

advertoriale

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Libertatea Presei

Nu a fost introdusa o sursa

Andreea Filipescu

774

Finala Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional George Enescu se apropie

Luni, 16 septembrie 2024, de la ora 18:00, Ateneul Român va găzdui finala Secțiunii de vioară a celei de-a XIX-a ediții a Concursului Internațional „George Enescu”. Evenimentul va fi transmis live pe TVR Cultural, Radio România Muzical și pe website-ul oficial al concursului.

În această etapă finală, concurentele Wakana Kimura din Japonia, Mayumi Kanagawa din SUA și Hyeonjeong Lee din Coreea de Sud vor interpreta lucrări de mare prestigiu. Wakana Kimura va prezenta Concertul pentru vioară nr. 2 de Béla Bartók, Sz. 112 major, Op. 35, Mayumi Kanagawa va interpreta Concertul pentru vioară nr. 3 în Si minor, Op. 61 de Camille Saint-Saëns, iar Hyeonjeong Lee va cânta Concertul pentru vioară în Re major, Op. 77 de Johannes Brahms. Cele trei finaliste vor fi acompaniate de Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Alan Buribayev.

Juriul, condus de violonistul Dmitry Sitkovetsky, va avea sarcina dificilă de a decide câștigătorii, dintr-o comisie formată din Mihaela Martin, Liviu Prunaru, Silvia Marcovici, Shlomo Mintz, Boris Garlitsky, David Halen și managerii Doug Sheldon și Benjamin Schwartz. În total, vor fi acordate trei premii în bani: Premiul I de 15.000 de euro net, Premiul II de 10.000 de euro net și Premiul III de 5.000 de euro net. De asemenea, vor fi acordate Premiul Ștefan și Valentin Gheorghiu pentru cea mai bună interpretare a unei Sonate de George Enescu (3.000 de euro net), Premiul pentru cea mai bună interpretare a lucrării impuse - B.A.C.H., Passacaglia pentru vioară solo de Vlad Maistorovici (2.000 de euro net) și Premiul Publicului (1.000 de euro net).

Premiul Publicului va fi acordat pe baza voturilor telespectatorilor din întreaga lume care urmăresc concertul atât din sală, cât și online. Votarea se va deschide odată cu debutul etapei finale și va fi deschisă până la anunțul final al deliberărilor juriului.

Concursul Internațional „George Enescu”, lansat în 1958, este unul dintre cele mai prestigioase evenimente de acest gen la nivel mondial și a avut un impact semnificativ asupra carierei multor muzicieni de renume. Ediția din 2024 promite să continue tradiția de excelență, oferind o platformă valoroasă pentru tinerii talentați din muzica clasică.

Libertatea Presei

Presa la un click depărtare.

Categorii

Acasă

politică

advertoriale

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2025