Acasă

politică

advertoriale

actualitate

administrație publică

monden

business

economie

cultură

sport

sci-Tech

evenimente

Libertatea Presei

Nu a fost introdusa o sursa

Andreea Filipescu

466

Studiu: Unde „trăiește” dragostea în creierul uman

Dragostea este un concept vast, folosit în multe contexte diferite. Recent, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Aalto a oferit noi perspective asupra locației specifice din creier asociate cu diferitele forme de iubire.

Studiul a implicat 55 de părinți care și-au descris relațiile de iubire și a folosit imagistica prin rezonanță magnetică funcțională (fMRI) pentru a măsura activitatea cerebrală în timp ce subiecții analizau scurte povești legate de șase tipuri distincte de iubire. De exemplu, unul dintre scenariile prezentate a fost acela în care un părinte își vede copilul nou-născut pentru prima dată, simțind o profundă emoție și iubire.

„Acum oferim o imagine mai cuprinzătoare a activității cerebrale asociate cu diferite tipuri de iubire decât cercetările anterioare”, a declarat Pärttyli Rinne, filosof și cercetător principal al studiului. „Modelul de activare al iubirii este generat în situații sociale în ganglionii bazali, linia mediană a frunții, precuneus și joncțiunea temporoparietală din părțile laterale ale cefei”, a adăugat Rinne.

Această cercetare ajută la înțelegerea mai profundă a modului în care diferitele forme de iubire sunt procesate de creier, oferind perspective importante despre baza neurologică a emoțiilor noastre fundamentale.

Libertatea Presei

Presa la un click depărtare.


VOX Press - Partenerul tău în publicitate

2025